Otvaranje Okuma Fishing Centra

 

Otvaranje Okuma Fishing Centra kroz skener Tackle Trade World magazina

Krajem Oktobra 2019 godine, Okuma je na Tajvanu  u mestu Taichung gde se nalazi centrala firme, otvorila prvi ribolovni centar ovakvog tipa na svetu.

Okuma Fishing Centar je osmišljen da istovremeno obrazuje, inspiriše i pojašnjava, pomoću interaktivnih mapa i drugih informacija, koji vidovi ribolova postoje u regionu, koje su riblje vrste zastupljene i koja je oprema adekvatna za pecanje istih.

Dostupno je mnoštvo obrazovnog materijala koji podučavaju kako zaštititi prirodnu sredinu, kako i koje morske struje dovode ribu (i plastični otpad)  do obala, kao i o poreklu ribljih vrsta zastupljenih u regionu.

Simon iz TTW-a je rekao „Okuma Fishing Centar je odlična ideja. Uz informacije o ribolovu u regionu postoji i muzejska postavka svih mašinica Okume ikada proizvedenih, od prvog mušičarskog čekrka 280s do najnovijih Makaira mašinica. Postoji i 3D i 4D bioskop koji prikazuje animirani film o „Okuminim medvedima“ i porodicama koje pecaju na Tajvanu. Jedna od najboljih stvari je virtuelni simulator pecanja, koji vam omogućava realan osećaj pecanja ribe – gde postoji mogućnost podešavanja nivoa borbenosti ribe. To je bilo izuzetno zabavno i izazovno iskustvo“.

Kao dodatak posetiocima je omogućena tura kroz fabriku gde se proizvode Makaira mašinice, izdvojeni deo za opuštanje i odmor ,sa restoranima i prodavnicama suvenira, a najmlađim posetiocima dostupna je radionica za crtanje.